چگونه فرزندان خود را از همان کودکی به کتاب علاقهمند کنیم؟
برای اینکه فرزند شما انس بیشتری با کتاب داشته باشد، راهکارهای زیر احتمالا کارساز خواهد بود.
- قبل از هر کاری خودتان کتابباز شوید.
همین که فرزند شما، پدر یا مادرش را در حال مطالعه ببیند، خودش نیز اهل کتاب میشود. معمولا در دورههای کتابخوانی تابستان که در دبستان برگزار میشد، بچههایی بیشتر کتابخوان بودند که والدینشان به کتاب نگاه ویژه داشتند. حتی اگر عادت دارید در گوشی کتاب بخوانید، فرزندتان از این موضوع باخبر باشد.
- برای فرزندتان کتابهایی با موضوعات مختلف تهیه کنید.
کتاب برای کودک، فقط کتاب قصه نیست! کتابهای علمی و دانشنامه، کتابهای طنز، کتابهایی که دربارهی مشاهیر ایران و جهان نوشته شده است و یا کتابهای شعر، میتواند گزینههای خوبی برای غنیتر کردن کتابخانهی کودک شما باشد.
- خواندن و نوشتن را به کارهای روزمرهی فرزندتان تبدیل کنید.
این راهکار، برای کلاساولیها اهمیت بیشتری دارد. اجازه بدهید فرزندتان لیست خرید شما را بنویسد، هرزگاهی برای او یادداشت بنویسید و یا حتی اجازه دهید با خواندن کتابهای مهارتمحور مانند کتب راهنمای آشپزی، برای شما غذا، کیک و یا دسر درست کند.
- به همراه فرزندتان به کتابخانهها و کتابفروشیهای بزرگ مثل باغ کتاب تهران، کتابخانهی ایرانمال و.. سر بزنید.
خودتان یا فرزندتان، عضو کتابخانههای عمومی شوید. از طریق وب و یا گوگل مپ، نزدیکترین کتابخانه به محل زندگی خود را پیدا کنید. کارت عضویت کتابخانه، باید در نظر کودک، یک امتیاز و مسئولیت محسوب شود.
- لطفا برای کتابخواندن پاداش تعیین نکنید!
هیچ بچهای برای خوردن کلوچه، پاداش آبنبات نمیخواهد! خود کتاب یک هدیهی ارزشمند است. به مناسبتهای مختلف به فرزندتان کتاب هدیه دهید تا اینکه برای خواندن فلان کتاب هدیه تعیین کنید.
- کتابهای کمحجم و تصویری، اعتماد به نفس بچههای کندخوان یا نارساخوان را تقویت خواهد کرد، خواندن آنها را جدی بگیرید.